Kehitä vuorovaikutusälykkyyttäsi!

SEAL – Vaativien vuorovaikutus-
taitojen täydennyskoulutus
ammattilaisille

Hallitse omat tunteet paineen alla ja pidä
vuorovaikutus rakentavana tilanteesta
riippumatta.

"Omalla kohdallani vaativien vuorovaikutustaitojen koulutus on
ollut niin mullistava, etteivät mitkään superlatiivit kuvaa kyllin hyvin
sen todellista antia. Nyt on sellaiset työkalut mukana loppuelämän
matkalla, ettei entistä rikkaampi elämä ainakaan niiden puutteesta jää kiinni."

Angelika Viitala

SEAL (Soulteam Equine Assisted Learning) –
Vuorovaikutuskoulutus
on uusimuotoinen täydennyskoulutus,
joka on suunnattu vaativaa vuorovaikutustyötä tekeville ammattilaisille.

Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on tarjota tehokas
osaaminen ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, tilanteen haastavuudesta
riippumatta.

Täydennyskoulutus perustuu kokemukselliseen oppimiseen,
akateemisen tutkimukseen ja hevosavusteisuuteen.
Se antaa
valmiudet hyödyntää ja soveltaa oppimiasi taitoja tiimityössä,
ryhmänohjaustilanteissa ja kahdenkeskisissä vuorovaikutustilanteissa.
Saat valmiudet mukauttaa oppimasi taidot ja koulutuksen sisällöt nyt
käyttämääsi työtapaan ja taustateoriaan.

Koulutus sopii sinulle erityisen hyvin jos teet vaativaa vuorovaikutustyötä ihmisten kanssa, ja löydät itsesi joskus seuraavankaltaisista tilanteista:

 • Olet huomannut, että joskus korkean paineen tai stressin alla, sinun on vaikea toimia harkitusti. Ajattelu on epäselvää. Voit reagoida joko liian hitaasti tai nopeasti.

 • Työskentelet tilanteissa, joissa ihmiset saattavat tuntea olonsa turvattomaksi. Sinulla on tärkeä rooli vuorovaikutustilanteissa tuoda turvaa ja rakentaa luottamusta.

 • Mietit kuinka annat ja otat tilaa sopivasti, jotta rakentava dialogi on mahdollinen.

 • Et ole varma missä omat jaksamisesi rajat menevät ja niistä kommunikoiminen on vaikeaa. Joskus vaadit itseltäsi kohtuuttomuuksia.

 • Menetät itsevarmuutesi joissain tietyissä tilanteissa ja tietynlaisten ihmisten kanssa.

 • Et aina ymmärrä mistä ristiriidat työyhteisössä johtuvat ja niihin puuttuminen on turhauttavaa.

 • Tiimissäsi on yksi tai useampi ihminen, joiden kanssa on vaikea tulla toimeen, etkä ole keksinyt mistä se voisi johtua. Kyseessä voi olla myös asiakas.

 • Haastavassa vuorovaikutustilanteessa huomaat joskus puolustautuvasi turhan nopeasti. Tai toisaalta saatat yrittää miellyttää toista silloin, kun sinun olisi tärkeää puolustaa itseäsi.

Jos tunnistit itsesi useammasta kuin yhdestä kohdasta edeltä, koulutus on sinua varten. Valmennuksessa yhdistetään huippututkimuksen antama tuki käytännön työhön. Teemme nykytieteen viimeaikaisista läpimurroista käytännöllisiä sovellutuksia.

Hyödynnämme koulutuksessa apuna hevosia,
koska hevosten reaktio on pitkälti samankaltainen
kuin meidän ihmisten alitajuinen ja automaattinen
reaktio toistemme tunteisiin ja tekemiseen.
Toisin kuten ihmiset, hevoset eivät osaa
peittää tätä reaktiota. Hevoset toimivat kavereina,
jotka antavat sataprosenttisen rehellistä palautetta
tekemisestäsi ja olemisestasi joka tilanteessa.

MITÄ HYÖDYT TÄSTÄ KOULUTUKSESTA?

  • Opit luomaan psykologisen turvallisuuden ilmapiiriä
  • Opit omalla toiminnallasi luotsaamaan kaikenlaisia vuorovaikutustilanteita puolustamisesta ja hyökkäämisestä rakentavaan suuntaan
  • Opit vahvistamaan kykyäsi toimia korkean paineen vuorovaikutustilanteissa rakentavalla tavalla
  • Kehität vuorovaikutusälykkyyttäsi
  • Opit tulkitsemaan oman kehosi viestejä, sanattoman viestinnän mikroilmeitä sekä kehonkieltä. Saat enemmän informaatiota kanssakäymistilanteita varten
  • Tunnistat, milloin sietoikkunan rajat ovat vaarassa ylittyä ja osaat auttaa sekä itsesi että toiset takaisin tasapainoon
  • Vahvistat näkemisen ja kuulemisen taitoa sekä valmiutta esittää kysymyksiä ja antaa vastauksia
  • Vahvistat myötätuntoasi ja myötäiloasi

  Koulutus pitää sisällään sekä ihmisten että hevosten kesken tehtäviä harjoituksia. Hevoset kouluttajina antavat ainutlaatuisen mahdollisuuden havainnoida vuorovaikutuksen dynamiikkaa tässä ja nyt, sekä kehittää itsetuntemusta ja tunnetaitoja.

  Hevoset ovat lauma- ja pakoeläiminä erityisen herkkiä vuorovaikutuksen nyansseille, tunneviestinnälle ja sanattomalle yhteydelle. Koulutus ei vaadi aiempaa hevoskokemusta, mutta syventää jo nyt eläinavusteista työtä tekevien ammatillista osaamista. Hevostyön rinnalla ihmisten kesken jaettu teoria ja opitun reflektointi on merkittävä osa koulutusta.

  Asiakkailtamme

  Miia Toikka

  Suosittelen todella lämpimästi! Syvällinen, kokemuksellinen oppimismatka, joka tuottaa vahvoja oivalluksia vuorovaikutuksesta ja antaa vankan teoriaperustan siihen liittyvien ilmiöiden ymmärtämisestä myös käsitteellisellä tasolla.

  Miia Toikka
  Angelika Viitala

  Omalla kohdallani vaativien vuorovaikutustaitojen koulutus on ollut niin mullistava, ettei mitkään superlatiivit kuvaa kyllin hyvin sen todellista antia. Nyt on sellaiset työkalut mukana loppuelämän matkalla, ettei entistä rikkaampi elämä ainakaan niiden puutteesta jää kiinni. Myöskin ryhmässä koetut jakamiset ja kohtaamiset kulkevat varmasti mukana.

  Angelika Viitala
  Päivikki Koskinen

  “Suorastaan hämmentävän oivaltavaa Henriikan ja Esan vetämästä koulutuksesta tekee sen kokonaisvaltaisuus. Syvä teoria tulee todeksi käytännön harjoitteissa (ihanien) hevosten kanssa. On suuri rikkaus päästä harjoittelemaan esimerkiksi kontaktin luomista, tiimiytymistä, rajan laittamista tai innostamista suuren eläimen kanssa. Hevoset ovat tuoneet suoralla ja vilpittömällä palautteella esille tapani olla vuorovaikutuksessa. Omat pimeät pisteet ovat päässeet treenaukseen. Vaikka itsellä ei olisi mitään hevostaustaa, kouluttajahevosten tuki teorian sisäistämisessä on todella antoisaa. Koska koulutus on niin konkreettinen, on ollut hienoa päästä jalkauttamaan uusia työkaluja heti omaan työhöni esimerkiksi suorissa tv-haastatteluissa. Erityisen tärkeää minulle on ollut psykologisen turvallisuuden tutkiminen. Turvallisuuden tunne tuo valtavasti energiaa. Suosittelen Seal-koulutusta kaikille kohtaamistyötä tekeville.”

  Päivikki Koskinen
  Katri Syvärinen

  Suosittelen sekä tietoa että tunnetta kaipaaville! SoulTeamin koulutuksessa yhdistyvät hienosti teoria ja kokeminen, osaaminen ja inhimillisyys. Paljonkin erilaisia koulutuksia käyneenä sain tästä erittäin paljon irti. Kiitos. Olette huikeita.

  Katri Syvärinen
  Elina Porokka

  Osallistuin tänä vuonna mielettömän vaikuttavaan Vaativien vuorovaikutustilanteiden täydennyskoulutukseen. En arvannutkaan miten tärkeäksi kasvumatkaksi koulutus muodostui ja miten paljon vuoden aikana tapahtui… Opin itsestäni, kasvutaipaleestani, jo tapahtuneesta eheytymisestä sekä psykologisen turvallisuudentunteen luomisesta eri tilanteisiin sekä itselle että muille. Koulutus oli siis merkittävä niin henkilökohtaisella, kuin ammatillisella tasollakin. Kouluttajat olivat timanttisen ammattitaitoisia ja samalla sydänlämpöisen inhimillisiä, ryhmäläiset viisaita, riemastuttavia ja sydän täyttä kultaa. Voin täydestä sydämestäni suositella SoulTeamin koulutusta sen vankan teoriapohjan, sydämellisen ja avarakatseisen inhimillisyyden ja vaikuttavan eläinavusteisuuden vuoksi.

  Elina Porokka

  SEAL – vaativien vuorovaikutustaitojen täydennyskoulutus oli vaikuttavin koulutus, jossa olen ollut mukana. Vaikutus ei ole ainoastaan yksilötasolla, vaan ulottuu osallistujan lähipiiriin. Ehdottoman hyvä johtotehtävissä työskenteleville. Muutosjohtajuudessa tuloksiin päästään aivan varmasti paremmin ja nopeammin tämän koulutuksen avulla.

  KENELLE KOULUTUS SOPII

  • Pedagogisella, terapeuttisella ja hoitoalalla työskenteleville, jossa vuorovaikutuksen laatu on keskeinen osa työn tulosta.

  • Työhyvinvoinnin asiantuntijoille, työterveyshuollon henkilöstölle ja henkilöstöhallinnon henkilöstölle, joilla on merkittävä rooli auttaa työyhteisöä voimaan hyvin.

  • Tiiminvetäjälle tai esimiehelle, joka haluaa tukea ja haastaa ryhmänsä antamaan parhaan mahdollisen panoksen yhteiseen projektiin.

  • Yrittäjälle, jonka yrityksen tulos on kiinni henkilöstön panostuksesta.

  AIKATAULU ja TOTEUTUSTAPA

  Koulutus toteutetaan Lopella (Niinimäentie 322, Läyliäinen). Koulutukseen sisältyy 6 lähiopetuspäivää sekä loppuseminaari. Koulutukseen kuuluu kirjallinen päättötyö, joka on samalla lopputentti. Oman hevosen omistaminen ei ole tarpeellista, hevosavusteiset osuudet toteutetaan koulutuspäivien aikana. Kukin osallistuja voi osallistua näihin osuuksiin oman mukavuusalueensa sallimissa rajoissa, myös tarkkaillessa oppii runsaasti. Aikaisempaa hevoskokemusta ei tarvita. Muut käytännön harjoitustyöt jokainen tekee omassa työssään. Koska koulutus on täydennyskoulutus, osallistujalla tulee olla pohjalla oman työn edellyttämä koulutus ja pätevyys työskennellä oman kohderyhmän kanssa.

  Seuraavat ryhmät aloittavat TAMMIKUUSSA ja
  TOUKOKUUSSA 2020.

  TAMMIKUUSSA ALKAVAN RYHMÄN LÄHIOPETUSPÄIVÄT:
  Pe 31.1.2020 klo 10-17
  Pe 28.2.2020 klo 10-17
  Pe 27.3.2020 klo 10-17
  La 28.3.2020 klo 10-17
  Pe 24.4.2020 klo 10-17
  Pe 15.5.2020 klo 10-17

  LOPPUSEMINAARI
  Pe 5.6.2020 klo 10-19

  Toukokuussa alkavan ryhmän päivämäärät
  tarkentuvat pian.

  KOULUTTAJAT

  Henriika Maikku

  Henriika Maikulla on syvä osaaminen ihmisyydestä sekä kehon ja mielen hyvinvoinnista. Hän on FM, psykoterapeutti (Valvira ja Kela pätevyys), hengitysterapeutti sekä lisensioitu The Journey Practioner -terapeutti. Hän on työskennellyt terapeuttina, työnohjaajana ja valmentajana lähes kymmenen vuotta ja valmentanut erityisesti yritysjohtajia. Tällä hetkellä hän opiskelee Denverin Yliopistossa hevosavusteisen työn jatkokoulutusohjelmassa sekä tekee Aalto-yliopistolla väitöskirjaa hevosavusteisen työn vaikuttavuudesta.

  Esa Korhonen

  Esa Korhonen on Henriika Maikun tutkijakumppani ja hevostaidon opettaja. Hänellä on 28 vuoden yrittäjäkokemus. Hän on kehittänyt EKD Hevostaidon, jonka perustavana tarkoituksena on auttaa ihmisiä tavoittamaan nollatila, josta parantava vuorovaikutus hevosten kanssa alkaa. Vasta tämän jälkeen erilaiset tekniikat ja menetelmät voivat tulla toimivaksi.

  KOULUTUKSEN HINTA

  Koulutuksen normaalihinta on 2550€ + alv 24 %. Hinta sisältää opetuksen ja siihen tarvittavien hevosten käytön, pääsyn suljettuun ryhmään, koulutuksen työkirjan, välitehtävät sekä jaettavan oheismateriaalin.

  Kun ilmoittaudut viimeistään 21.11.2019, saat tammikuussa 2020 alkavan koulutuksen ennakkoilmoittautujan hintaan 1890€ + alv 24% ja säästät 660€ + alv 24%

  HAE KOULUTUKSEEN NYT

  Lähetä sähköpostitse lyhyt esittely itsestäsi. Kerro esittelyssä koulutustaustasi, työkokemuksesi, tämän hetkinen työyhteisö ja työnkuvasi siinä.

  Henriika: 040 4168409, henriika@soulteam.fi

  Jos tarvitset lisätietoja koulutuksesta, voit lähettää minulle sähköpostin, tekstiviestin tai soittaa. Autan sinua mielelläni. Jos olet kiinnostunut, tiedustelu kannattaa tehdä nyt, sillä koulutus täyttyy nopeasti ja paikkoja on vain 10.