[vc_row][vc_column width=”5/6″][mk_fancy_title tag_name=”h2″ style=”false” color=”#a39568″ size=”32″ font_weight=”normal” font_style=”inhert” letter_spacing=”0″ margin_top=”0″ margin_bottom=”18″ font_family=”none” align=”left” strip_tags=”false”]Hevostaito on sopuisaa keskustelua ihmisen ja hevosen välillä[/mk_fancy_title][mk_image src=”https://www.soulteam.fi/wp-content/uploads/2017/09/IMG_9144.jpg” image_width=”853″ image_height=”448″ crop=”true” svg=”false” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″][mk_padding_divider size=”40″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Miten puhua hevostaidosta selkeästi, kun kaikki vaikuttaa kaikkeen? Jokainen hevonen on yksilö, joka tuo oman ainutlaatuisen tapansa olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Muodostamme aina jokaisen hevosen kanssa oman ainutlaatuisen systeemin, jossa luomme jotain sellaista, mitä kumpikaan meistä ei tekisi ilman toista.

Se, mitä itse tuot yhteiseen systeemiinne on avain. Mitä alkaa syntymään siinä, miten olet hevosen kanssa? Miten kysyt? Miten vastaat? Millaisia tunteita koet? Miten asennoidut? Millaisena tunnetilana hevonen muistaa sinut?

Hevosta ei pitäisikään kouluttaa jollain “tietyllä” tavalla, vaan jokaista hevosta yksilöllisesti huolenpidosta ja myötätunnosta käsin. Myötätunto on arkista, konkreettista ja maanläheistä. Se ei ole jähmeää kärsimyksessä itkemistä vaan hevosen lajityypillisten ja yksilöllisten tarpeiden huomaamista ja kunnioittamista arjessa.

Hevostaito on aina dialogi, keskustelu ihmisen ja hevosen välillä. Kun jotain kunnollista halutaan saada aikaiseksi, olennaista on keskustelun laatu – myötätunnon antaminen ja vastaanottaminen.

Yksi maailman johtavia myötätunnon tutkijoita Jane Dutton sisällyttää myötätuntoon neljä eri vaihetta: toisen kärsimyksen (tai onnistumisen) huomaamisen, tulkitsemisen, tuntemisen ja toiminnan. Myötätunto on tekojen sarja. Ensiksi on huomattava toisen ilo tai kärsimys ja kyettävä asettumaan hänen asemaansa. Myötätuntoon liittyy aina hyväntahtoisuus. Sisäinen asenne, jossa haluan toiselle hyvää. Copassion tutkimusryhmä kiteyttää osuvasti: ”Myötätunnon tärkein hetki kuitenkin on, kun myötätunto tulee näkyväksi toimintana. Ilman tekoja myötätunto ei ole myötätuntoa.” www.copassion.fi

Keskustelussa hevosen (ehkä myös ihmisten) kanssa on tärkeää pyrkiä tunnistamaan toisen luontainen tahti ja elämännopeus sekä sovittautua omassa kehossa samaan rytmiin. Hevoset tuntuvat mukauttavan omaa olemustaan hyvinkin herkkävireisesti kunkin ihmisen mukaan.

Hevostaito tarkoittaa kykyä sovittautua myös omasta luontaisesta nopeudesta poikkeaviin kehollisiin rytmeihin sekä kykyä tukea kunkin hevosen luontaisen itsevarmuuden ja uljauden ilmaisua. Kyse on dialogista. Vuorovaikutuksen laatuun on mahdollista vaikuttaa oman keho- ja tunneviestinnän sävyillä ja rytmillä. Yleensä oma rytmi on aina joko nopeampi tai hitaampi kuin toisen. Kyse on joustavuudesta ja kyvystä hakea yhteistä rytmiä. 

Alla olevalla videolla opetan viisivuotiaalle Liricolle pysähtymistä samassa tahdissa ja energiassa kehoni kanssa. Videolla näkyy miten hevonen hakee vaistomaisesti samansuuntaista ja tasapainoista liikekieltä kanssani.

***

Syventävä hevostaito 

Hevostaito on tunnun ja tekniikan tasapainoa. Ihmisen ensimmäisenä tehtävänä on auttaa hevosta selviytymään elämästä ihmisten kanssa, ja luoda hevoselle turvallinen tila oppia uutta. Lopullinen päämäärä on, että sinusta tulee oman hevosystäväsi kehityksen keskeinen tuki.

Koulutuksen tavoitteena on

  • Kehittää taitoasi tukea hevosen tunnetilaa ja oppimista. Opit, miten oikeat työskentelytavat ja avoin sisäinen asenne päivittäisissä perusasioissa luovat molemminpuolisen turvallisen ja vankan siteen sekä luottamuksellisen suhteen sinun ja hevosesi välille.
  • Kehittää taitoasi tunnistaa hevosen kehonkielen, mikro- ja makroilmeiden merkityksiä eri tilanteissa ja tehtävissä. Hevosen biomekaniikan, fysiologian ja elintoimintojen perusteiden ja vaatimusten sekä kehollisuuden ja tunteiden aito yhdistyminen mahdollistaa syvemmän hevostaidon.
  • Kykysi rentoutua ja levätä itsessäsi vahvistuu. Syvennyt siihen, mitä läsnä oleva nollatila kokemuksellisesti tarkoittaa ja löydät yksinkertaisia keinoja vahvistaa sitä itsessäsi. Kaikki hevostaito palaa ihmisen sisäiseen tilaan, joka on hevostaidon tuolla puolen. Vahvistat herkkyyttä, arvokkuutta, lämpöä ja kauneutta, joka on niin jokaisen hevosen kuin ihmisenkin sisimmässä.
  • Käytännössä hevosen tulee oppia käyttämään kehoaan ratsuna oikein. Keskitymme maasta käsin tehtäviin harjoituksiin, jotka tukevat hevosen kykyä liikkua terveellä tavalla. Hevosen huomatessa, että sen tarpeet ja herkkyys tulevat kuulluiksi ja ymmärretyiksi, se tarjoaa itsensä iloisena ja vapaaehtoisesti työskentelyyn ihmisen kanssa.
  • Kehityt säilyttämään yhteyden isommassa liikkeessä sekä tempojen ja askellajien muutoksissa. Syvennymme klassisten liikkeiden ja askellajien kokeiluun sekä aloittamiseen hevosten kanssa.

”Haluaisin teidän kaikkien tuntevan sen ajattoman tunteen, kun hevonen vastaa rauhallisena hetkellä missä vasta ajattelet kysyväsi. Tai kun intuitio kertoo sinulle tapahtumista hetkeä ennen kun ne tapahtuvat. Tai kun rentoutuneena, mielen ”nolla-tilassa” saat kauempaa taianomaisen yhteyden hevoseen tekemättä mitään näkyvää”

Koulutus pitää sisällään 6 lähiopetuspäivää.

14.10 klo 11-17
18.11. klo 11-17
16.12 klo 11-17
13.1 klo 11-17
10.2 klo 11-17
10.3 klo 11-17

Paikka: Niinimäentie 322, 12600 Läyliäinen

Olen tarvittaessa tukenasi myös lähipäivien väleissä. Lähipäivissä on läsnäolovelvoite. Pakottavasta syystä tapahtuvan poissaolon korvaamistarpeesta sovit kanssani erikseen. Mikäli joudut keskeyttämään koulutuksen jostakin syystä, voit ilman lisäkorvausta jatkaa koulutuksen loppuun seuraavan alkavan ryhmän mukana.

Ilmoittaudu: esa@soulteam.fi, 045 3290651.Tai tilaa koulutus omalle tallillesi.

Pidän ryhmät pieninä varmistaakseni jokaiselle henkilökohtaisen ohjauksen. Koulutuksen hinta 190€/päivä (sis. alv.)[/vc_column_text][mk_padding_divider size=”40″][vc_facebook type=”standard”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]