Ammatillinen täydennyskoulutus

Polyvagaalinen teoria ja
turvallisuuden tunne
hevosavusteisen
työn perustana

Hausjärvellä 3 - 4.5.2019

Ilmoittaudu nyt ennakkohintaan ja opi kuinka
voit tietoisesti hyödyntää kehon ja mielen yhteistyötä
hevosavusteisessa työssä.

Syvennä hevosavusteista työn osaamistasi ja opi konkreettisia keinoja, joiden avulla autat asiakkaitasi vieläkin paremmin. Turvallisuuden tunteen ja psykosomatiikan ymmärtäminen mahdollistaa niiden tietoisen hyödyntämisen kaikessa hevosavusteissa työssä.

Hevosavusteinen työ tapahtuu aina vuorovaikutuksessa. Se on kokemuksellista, aistillista sekä keho-mieli ykseyteen pohjaavaa.

Polyvagaalinen teoria auttaa ymmärtämään, mitä tarvitsemme, jotta voimme tuntea olevamme turvassa ja toisaalta, mitä tapahtuu silloin, kun puolustavat järjestelmät aktivoituvat. Autonomisen hermoston toiminnan ymmärtäminen mahdollistaa sen tietoisen hyödyntämisen hevosavusteisessa työssä.

Koulutus sopii sinulle, jos haluat syventää
osaamistasi hevosavusteisen työn ammattilaisena.

Miten hyödyt koulutuksesta?

  • Turvallisuuden tunne

   Fyysisen ja psykologisen turvallisuuden ilmapiiri on toimivan hevosavusteisen työn perusta. Opit vahvistamaan turvallisuuden tunnetta asiakastyössäsi.

  • Sietoikkuna

   Sietoikkunan sisällä tapahtuva kokemuksellinen ja konkreettinen työskentely hevosten kanssa kehittää tunteiden ja vireystilojen säätelykykyä. Opit tukemaan niin itseäsi, asiakastasi kuin hevostyökaveriasi pääsemään takaisin sietoikkunan sisälle, kun tilanne paineistuu.

  • Keho

   Polyvagaalinen teoria auttaa ymmärtämään syvemmin keho-mieli yhteyttä. Opi hyödyntämään asentoja, liikkeitä ja liikkumista tehokkaasti hevosavusteisessa työssä.

   "Löysin päivän aikana monenlaisia liittymäkohtia teoriasta omaan
   työhöni ja toisaalta teoriaan tutustuminen avasi ymmärrystä asioista
   joita olen havainnut ja pohtinut itsekseni aiemmin. Samalla sain vahvistusta
   työlleni ja sen tarpeellisuudelle ja ajankohtaisuudelle."

   Koulutus sopii sinulle, jos teet hevosavusteista työtä, ja löydät
   itsesi joskus seuraavankaltaisista tilanteista:

   • Joudut joskus asiakkaiden kanssa tilanteeseen, jossa et ole varma kuinka vahvistaa turvallisuuden tunnetta ja jatkaa työskentelyä.

   • Haluaisit tukea vielä paremmin hevostyökavereittesi hyvinvointia.

   • Mietit kuinka autat asiakastasi parhaiten säätelemään omaa vireystilaansa tilanteeseen sopivaksi.

   • Haluat oppia lisää konkreettisia harjoituksia hevosavusteiseen työhösi.

   • Tunnet välillä epävarmuutta siitä, millainen hevosavusteinen harjoitus palvelisi asiakastasi parhaiten.

   • Haluat ymmärtää paremmin sekä omia, asiakkaiden että hevosten puolustusmekanismeja.

   • Haluat lisää tietoa traumoista ja niiden hoidosta.

   • Haluat ymmärtää paremmin, mikä tekee hevosavusteisesta työstä vaikuttavaa.

   Koulutus sopii ratsastusterapeuteille, hevosavusteista psykoterapiaa tekeville, sosiaali-pedagogista hevostoimintaa tarjoaville, hevosavusteista koulutus- tai valmennustyötä tekeville sekä ratsastuksen opettajille. 

   Koulutus pitää sisällään sekä ihmisten että hevosten
   kesken tehtäviä harjoituksia. Hevoset antavat  mahdollisuuden
   kokemukselliseen oppimiseen ja tilan havainnoida vuorovaikutuksen
   dynamiikkaa kussakin hetkessä.

   Ohjelma perjantaina 3.5.2019

   9:00 Aamukahvit ja koulutuspäivän avaus
   9:30-11:00 Anssi Leikola (psykiatri, terapeutti) - Polyvagaalisuus, turvallisuus ja trauman hoito ihmisellä
   11:15-12:45 Taina Mustapää (psykiatri, ratsastusterapeutti) - Asennon, liikkeen ja liikkumisen merkitys hevosavusteisessa kuntoutuksessa. Polyvagaalisen teorian ja ratsastusterapian viitekehys.
   12:45-13:00 Keskustelua
   13:00 -  14:00 Lounas
   14:00-16:00 Taina Mustapää (psykiatri, ratsastusterapeutti) - Asennon, liikkeen ja liikkumisen havainnointi, tutkiminen ja muuttuminen hevosten kanssa maassa ja ratsailla
   16:00-17:00 Päivän lopetus

   Ohjelma lauantaina 4.5.2019

   9:00 Aamukahvit ja koulutuspäivän avaus
   9:30-11:00 Henriika Maikku (psykoterapeutti) - Psykologisen turvallisuuden ja sopivan vireystilan vahvistaminen hevosavusteisessa työssä
   11:15-12:00  Ulla Hukka (Ihminen tavattavissa mentori) - Turvallisuuden tunne oman hevosen kanssa
   12:00-13:00 Polyvagaalisen teorian soveltaminen omaan työotteeseen
   13:00 -  14:00 Lounas
   14:00-16:00 Esa Korhonen - Kuinka vahvistat hevosen turvallisuuden tunnetta ja autat hevosta palaamaan sopivaan vireystilaan
   16:00-17:00
    Koulutuspäivien loppureflektio

    

   AIKATAULU ja TOTEUTUSTAPA

   Koulutus pidetään ihanassa Lepolan Talossa Hausjärvellä. www.lepolantalo.fi. Koulutuksen hintaan sisältyy Lepolan talon tarjoama lounas.

   Hevosavusteiset osat pidetään läheisellä Shine Care tallilla. Tallilla on upeat puitteet. Olemme todennäköisesti maneesissa.  Ota kuitenkin mukaan sään mukaiset vaatteet.

   Jos kaipaat majoitusta, läheltä löytyy viihtyisä Hausjärven Niklandia www.niklandia.fi
   Laita minulle viestiä, jos etsit mökin jakajia. Voin mielelläni välittää yhteystietoja eteenpäin.

   KOULUTTAJAT

   Anssi Leikola

   Anssi Leikola on psykiatri, joka on vihkiytynyt emotionaalisten traumojen, eli erilaisten dissosiaatiohäiriöiden, hoitoon. Hänellä on ollut pitkäaikainen tarve ymmärtää traumaa myös teoreettisesti, eli mikä on dissosiaatiohäiriöiden logiikka. Miten niitä voidaan ymmärtää tuloksellisesti ja kohdata kokonaisvaltaisesti? Miten hoito voi olla riittävän yksilöllistä?
   Anssilla on pitkäaikainen kokemus toiminnasta sekä dissosiaatiohäiriöistä kärsivien potilaiden psykiatrina että terapeuttina. Viime vuosina hän on toiminut myös psykoterapeuttien jatkokouluttajana ja työnohjausryhmien vetäjänä. Teksti lainattu Anssin omilta kotisivuilta... 

   Taina Mustapää

   Taina Mustapäällä (Lääketieteen lisensiaatti, Psykiatrian erikoislääkäri, Ratsastusterapeutti SRT®) on yli 20 vuoden kokemus mielenterveyden ongelmien ja psykiatristen sairauksien hoidosta sekä avohoidossa että sairaalassa. Hän on Ratsastusterapiakoulutuksen johtaja, opettaja sekä ratsastusterapian työnohjaaja. Hän tekee psykoterapeuttista ratsastusterapiaa Hevonkeitaan erityistallilla Askaisissa. Teksti lainattu Tainan omilta sivuilta...

   Henriika Maikku

   Henriika Maikku FM työskentelee psykoterapeuttina, työnohjaajana ja valmentajana.  Tällä hetkellä hän opiskelee Denverin Yliopiston hevosavusteisen työn jatko-opintojen ohjelmassa ja tekee Aalto-yliopistolla väitöskirjaa hevosavusteisen työn vaikuttavuudesta.

   Esa Korhonen

   Esa Korhonen on Henriika Maikun tutkijakumppani ja hevostaidon opettaja. Hän on kehittänyt EKD Hevostaidon, jonka perustavana tarkoituksena on auttaa ihmisiä tavoittamaan nollatila, josta parantava vuorovaikutus hevosten kanssa alkaa. Vasta tämän jälkeen erilaiset tekniikat ja menetelmät voivat tulla toimivaksi.

   Ulla Hukka

   Ulla Hukka on Cardehumma nimisen hevos-ja eläinavusteista työtä tekevän yrityksen omistaja. Ulla on ammatiltaan mm. sosiaalipedagogiginen hevos-ja koiratoimintaohjaaja, eläinavusteinen valmentaja sekä Ihminen Tavattavissa terapeutti. Ullan omaa elämänkertaa hevosten rinnalla kasvaen voi kutsua polyvagaaliteorian kokemusasiantuntijuudeksi. Ullan sivut

   Hevoset

   Hevosten vahvuutena on asioiden näkyväksi tekeminen, herkkyys, välitön palaute sekä selkeät signaalit. Hevosten kanssa käsiteltävät asiat muuttuvat sanoista eletyiksi kokemuksiksi ja teoiksi, mikä syventää oivaltamista ja oppimista.

   KOULUTUKSEN HINTA

   Koulutuksen normaalihinta on 540€ + alv 24 %. Hinta sisältää opetuksen ja siihen tarvittavien hevosten käytön sekä jaettavan oheismateriaalin. Tarjoamme myös lounaan ja kahvit.

   Kun ilmoittaudut viimeistään 18.12.2018, saat ennakkoilmoittautujan etuna koulutuksen hintaan  290 + alv 24% ja säästät + 250 alv 24%. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

   Sopimusehdot löytyvät täältä. 

   VARAA PAIKKASI NYT

   ILMOITTAUDU: Henriika: 040 4168409, henriika@soulteam.fi
   Paikkoja on rajoitetusti.

   Jos tarvitset lisätietoja koulutuksesta, voit lähettää minulle sähköpostin, tekstiviestin tai soittaa. Autan sinua mielelläni.