”Hevoset ehkä unohtavat mitä teit, mutta eivät koskaan sitä mitä sait heidät tuntemaan.”

EKD – Hevostaito

Löydä herkkä, iloinen ja yksinkertainen suhde hevosiin. Nauti käytännönläheisestä ja hauskasta elämästä, osaamisesta sekä kehittymisestä hevosten kanssa. Vahvista samanaikaisesti rohkeuttasi ja uskoasi onnistua edessäsi olevissa haasteissa. Hevostaito on kyky nähdä kaikki tärkeät – niin isot kuin pienetkin – vivahteet kommunikaatiossanne. Koulutuksen yksi työtapa on harmoninen ja leikkisä liikkuminen yhdessä vapaana olevan hevosen kanssa.

SoulTeamin hevosten kanssa tehtävien yritysvalmennusten pohjana on EKD-Hevostaito, joka on Esa Korhosen kehittämä metodi. EKD-Hevostaito pitää sisällään ihmisen ja hevosen hyvinvoinnin sekä asteittain syvenevän hevostaidon mielestä, maasta ja hevosen selästä käsin. EKD-Hevostaito koostuu avoimista kursseista sekä syventävästä valmennuksesta.

Metodi on SoulTeamin Henriika Maikun mukana osa Aalto Yliopiston Tuotantotalouden laitoksen professori Esa Saarisen systeemiäly-tutkimusta.

Pienryhmässä pääset työskentelemään intensiivisesti hevosen kanssa. Koulutus sopii niin aloitteleville kuin kokeneillekin hevosihmisille. Metodin taustalla on Esan 40-vuotinen kokemus hevosten kanssa sekä pedagoginen taitavuus. Metodissa yhdistyy itä ja länsi. Idän ikivanha pehmeä, lähellä hevosta tapahtuva välineetön ja välitön työskentely, sen elämäniloinen leikkisyys ja temperamentti (jigitovka-perinne) yhdistyy lännen rauhalliseen, tämän päivän olosuhteet huomioon ottavaan järkevyyteen (natural horsemanship).

”Haluaisin teidän kaikkien tuntevan sen ajattoman tunteen, kun hevonen vastaa rauhallisena hetkellä missä vasta ajattelet kysyväsi. Tai kun intuitio kertoo sinulle tapahtumista hetkeä ennen kun ne tapahtuvat. Tai kun rentoutuneena, mielen ”nolla-tilassa” saat kauempaa taianomaisen yhteyden hevoseen tekemättä mitään näkyvää, ja ystäväsi kääntyy sekä tulee luoksesi kuin kutsun saaneena. Toivon sinun kokevan saman pakahduttavan tunteen kuin esitellessäni oria näyttelyssä, kun ystäväni ravaa seurassani näyttelykehässä vapaana, ylpeänä, lennokkaana sekä tietoisena omasta upeudestaan ja rajusta kauneudestaan. Tai kun tamma esittelee syntyneen varsansa turvallisin mielin minulle. Hienointa kaikessa on, että se ei ole mahdotonta eikä edes vaikea oppia. Tarvitset vain sitoutumista, rauhallisen mielen, ja halun nauttia avoimena kaikesta mitä hevonen sinulle tarjoaa. ” Esa